hoe haal je alles uit je flowropes

5 essentiële rope flow tips

  1. Op maat maken van je touw:

Elk touw van Flowropes is ca 270 cm lang. Zo zorgen we ervoor dat het gewicht van alle touwen gelijk is en dat ons touw geschikt is voor iedereen. Het op maat maken van je Flowrope is heel eenvoudig. Wanneer je midden op het touw gaat staan en de uiteinden omhoog trekt komen die idealiter uit tussen je heupen en de onderkant van je ribben. Een langer touw is veelal iets makkelijker dan een korter touw, maar dat is een kwestie van oefenen en kijken wat jij prettig vind. Om het touw op de juiste maat te krijgen leg je er eenvoudig weg knopen in. Elke gewone knoop verkort het touw met zo’n 15 cm, een achtknoop (okk wel figure-8 knoop genoemd, klik hier) ongeveer 18 cm. Verdeel de knopen wel evenredig tussen de beide kanten zodat het touw in balans blijft. Ben je te lang of te klein om het touw met behulp van deze knopen perfect te krijgen, neem even contact met ons op, dan maken we er een op maat.

2. Vorm voor snelheid:

We hebben vaak het idee dat sneller, harder en meer ook meteen beter is en dat is niet helemaal waar. Zeker niet wanneer je voor het eerst met je Flowrope bezig bent. Wanneer je de tijd neemt om elke afzonderlijke beweging rustig te leren en onder de knie te krijgen heb je daar later veel meer plezier van. Ik wilde in het begin ook alle coole en flitsende moves maken die ik van mijn coach had geleerd met als gevolg dat ik vaker het touw in mijn gezicht kreeg dan ik wilde en ook pas later dan had gekund het touw goed kon laten rollen. Flowropes gaat primair om flow, om soepelheid van de bewegingen en het in beweging krijgen van je lijf. De coole en flitsende bewegingen rollen er vanzelf uit.

3. Rope with the Flow:

Onze versie van Go with the Flow. Wat we bedoelen is dat hoewel het trainen met Flowropes een goede en effectieve manier is om aan je conditie en je lichaam te werken het meteen ook meer is dan dat. Je zal merken dat Rope Flow ook iets met je hoofd doet. Het brengt rust, kalmte, focus. Het is bijna een meditatieve staat waar je in komt als je even een goede sessie doet. Het brengt je letterlijk in een flow-staat. Alle andere voordelen die Flowropes teweeg kan brengen komen als vanzelf wanneer je rustig Rope with the Flow. 

4. Gebruik je hele lichaam:

Natuurlijk, je kan het touw laten rollen met alleen je schouders en armen, maar dan doe je het touw en de workout tekort. Het meeste effect en plezier krijge je uit je training wanneer je je hele lijf erin gooit. Polsen, armen, schouders, heupen, benen, enkels. Alle belangrijke gewrichten zijn in te zetten. Verplaats je gewicht van links naar rechts met het touw mee. Draai je heupen, zak door je knieën. Probeer bijvoorbeeld ook te lopen en te draaien tijden het rollen. Laat het touw eens hoog en laag te laten draaien. Doe lunges terwijl je de Matador doet. De mogelijkheden zijn eindeloos en hoe meer van de lijf je gebruikt hoe meer je zal genieten van de workout.

5. Integreer Flowropes in je dagelijkse routine:

De veelzijdigheid van het touw maakt het een unieke tool. En omdat het zo makkelijk mee te nemen is en je er van alles mee kan doen, is het eenvoudig een onderdeel te maken van niet alleen je trainingen maar ook je leven. 

  • Gebruik het als losse training. Een kwartier tot een half uur Rope Flow is een heerlijk low impact training voor lichaam en geest.
  • Gebruik het als warming up. Omdat je tijdens Rope Flow je hele lijf gebruikt is het een ideale tool voor warming up voor elke sport. Of je een WOD gaat draaien in je CrossFit box of je op de golfbaan aan je handicap gaat werken.
  • Gebruik het als herstel training. Omdat het een low impact trainingsmethode is, werken Flowropes ook perfect voor de dag na een heftige sessie. Je spieren en gewrichten blijven soepel en het verlicht bewezen spierpijn en gewrichtspijn.
  • Gebruik het als actieve meditatie. Meditatie is een perfecte manier om je geest tot rust te brengen en weer focus te vinden. Het is alleen niet altijd even eenvoudig om de rust te vinden om stil te zitten. Flowropes is een perfect alternatief. In beweging tot rust komen, flow vinden en meenemen je dag in.
  • Gebruik het bij al je avonturen. Stop je Flowrope in je tas als je de natuur in gaat. Of je nu gaat hiken, bergbeklimmen, wandelen of een dagje op het strand hangt, Flowropes geeft het net dat beetje extra. En hoewel je prima binnen met je touw aan de slag kan heeft het gebruiken van Flowropes in de buitenlucht toch wat extra’s

rope with the flow

Voel je vrij, soepel en fit met Flowropes

Add to cart