„The mind that opens to a new idea, never comes back to its original size.“

Rope Flow helpt je in beweging te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het helpt je ontspannen en nieuwe verbindingen te leggen. Even helemaal eruit zonder weg te hoeven.

We geven Rope Flow workshops aan teams en bedrijven. In-house of op lokatie, zowel voor kleine als grotere groepen. De workshops duren maximaal 1 uur en zijn inclusief het benodigde Flowrope. Ideaal voor teambuilding, breakout sessies en om gewoon wat plezier te hebben op de werkvloer. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

de workshop

Ropeflow biedt een oplossing voor de twee grote problemen van deze tijd; We zitten teveel en we ervaren teveel stress.

Zittend werken aan een bureau met een beeldscherm, zittend in de auto van en naar je werk en thuis nog eens zittend of liggend tv-kijken of computeren. Nederlanders zijn in vergelijking met andere Europeanen ‘kampioen zitten’. Dat is een twijfelachtige eer. Er komt namelijk steeds meer bewijs dat dagelijks langdurig zitten op de lange termijn een ernstige bedreiging voor de gezondheid is. Een ropeflow sessie zet mensen op een laagdrempelige manier aan het werk en zorgt voor soepele spieren en gewrichten en een goede doorstroom van je bloedvaten. Dit resulteert in balans en flexibiliteit in lichaam en geest.

Stress op het werk groeit. Steeds vaker draait het om presteren, om sneller en efficiënter werken. Bij meer dan een derde van het ziekteverzuim op het werk wordt werkdruk of werkstress als reden gegeven. Chronische stress leidt tot verlies van concentratie, vermoeidheid, fouten maken, ophopende spanningen en tot gezondheidsklachten. Ropeflow ontspant en verlicht deze spanning. Net als jongleren verbindt het beide hersenhelften en zorgt het voor mentale balans en weerbaarheid. Het is meditatie in beweging waarmee mensen in een flow komen en zich na een sessie ontspannen, creatief en gefocust voelen.

Klik hier voor alle voordelen van Ropeflow.

Wat kan je verwachten

Een workshop Ropeflow duurt ca 1 uur. Na een korte introductie over de sport worden de touwen uitgedeeld en volgt de instructie over hoe deze op maat te maken en ze vast te houden. De workshop is heel laagdrempelig dus er is geen minimale fitheid of sportoutfit vereist. 

Tijdens de workshop gaat we in op de basisbewegingen van de sport. Elke oefening wordt in alle rust voorgedaan en in stappen geoefend. De een zal het in de praktijk sneller oppikken dan de ander, maar het gaat om het proces, niet om het doel. In elke stap is ruim de tijd om te oefenen dus iedereen zal de basisoefeningen onder de knie krijgen. 

Daarnaast gaan we ook aan het werk met wat meer uitdagende bewegingen en kijken we hoe we dit uiteindelijk aan elkaar kunnen knopen tot een echte ropeflowsessie. Met deze sessie zullen we de workshop uiteindelijk ook mee beëindigen.

Beweging en plezier staat voorop.

Add to cart